Handboogvereniging
De Grensschutters
Reuver

.Vogelschieten 2018
Het vogelschieten op zondag 24 juni j.l. is ook dit jaar weer met een goede opkomst een mooi succes. Het weer werkte mee; de zon spiekte af en toe even en er was gelukkig weinig wind. Vanuit de keuken werd er goed gezorgd, iedereen genoot van een lekker drankje en hapje tijdens het schieten. De kinderen vermaakten zich goed op het springkussen en raapten pijlen op het veld.

Na 3 voorrondes wisten Wilbert, Wiek, Frank en Christian zich te plaatsen voor de finale. Het werd een spannende strijd. Wilbert en Wiek vielen als eerste af. De battle ging verder tussen Frank en Christian. Uiteindelijk mocht Frank zich de terechte winnaar noemen en kreeg de mooie wisseltrofee: het vogeltje overhandigt van Wilbert (winnaar 2017).

Ook enkele jeugdleden wisten het spannend te houden. De finale werd gespeeld tussen Stan en Arjan. Mooi om te zien hoe twee jonge schutters het tegen elkaar opnamen. Arjan won en samen met Frank staat hij trots met de medaille op de foto.


..

 

Wat is Vogelschieten eigenlijk? 

Vogelschieten wordt in andere delen van Nederland en Belgiƫ wipschieten genoemd. Daar gebeurt het vogelschieten op een andere
wijze als bij ons. De deelnemers aan de wedstrijden schieten om beurten op een vogel, die op een hoge paal geplaatst is. De paal is zo bevestigd, dat deze net als een vlaggenmast kan worden omgeklapt om de vogel te verwijderen of te bevestigen. Men schiet met een handboog en pijlen welke voorzien zijn van een dop. Indien een vogel is neergehaald, kan deze door middel van een touw op eenvoudige wijze weer boven op de paal getrokken worden. Voor het neerhalen van de vogel wordt 1 punt geteld. Er worden 3 pijlen per beurt afgeschoten.

 

Historie Vogelschieten :

Koningvogelschutter:
2018 Frank Baets
2017 Wilbert Hebben
2016  Frans de Rijck
2015  Wilbert Hebben
2014  Bas Vullers
2013   Koen Schouren
2011  Wilbert Hebben
2010  Geert Geurts
2008  Ralf van Willick
2007  Wiek Franssen
2006  Wiek Franssen
2004  Jac Franssen

 

 

 

 

 

 

Jeugdschutter:
2018 Arjan Engelen
2017 Arjan Engelen
2016  Michiel den Daas
2015  Michiel den Daas
2014  Michel de Rijck
2013  Sjors Timmerman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's Vogelschieten 2014
Sponsoren :