Handboogvereniging
De Grensschutters
Reuver

Vogelschieten 2017

Op 25 juni j.l. is het vogelschieten weer gehouden, ditmaal onder winderige omstandigheden.
Met 17 deelnemers dit jaar viel de opkomst wederom wat tegen, maar werd het toch wel een gezellige middag, met tussendoor ‘een natje & een droogje’ voor de inwendige mens!
Tijdens de wedstrijd bleek maar weer eens dat de ‘beste zeelui aan wal staan’ (of zitten in dit geval!) Totdat men natuurlijk zelf moest gaan schieten…

Na de voorronden mochten de volgende schutters naar de finale: bij de volwassenen; Robin Bonke, Jac Franssen, Wilbert Hebben en Harry Theunissen (deze na een spannende shootoff!). Bij de jeugd mochten door: Sjors Timmerman, Arjan Engelen & Stan Willemsen.

Bij de jeugd wist Arjan de winst naar zich toe te trekken. Bij de volwassenen moest de winnaar, Wilbert, er wel heel wat meer moeite voor doen, pas na een dubbele shootoff wist hij Jac van zich af te schudden & de titel voor de derde keer (na 2011 & 2015) op te eisen!

Heren, beide van harte proficiat met jullie prestatie & prijsjes.


.

 

Wat is Vogelschieten eigenlijk? 

Vogelschieten wordt in andere delen van Nederland en België wipschieten genoemd. Daar gebeurt het vogelschieten op een andere
wijze als bij ons. De deelnemers aan de wedstrijden schieten om beurten op een vogel, die op een hoge paal geplaatst is. De paal is zo bevestigd, dat deze net als een vlaggenmast kan worden omgeklapt om de vogel te verwijderen of te bevestigen. Men schiet met een handboog en pijlen welke voorzien zijn van een dop. Indien een vogel is neergehaald, kan deze door middel van een touw op eenvoudige wijze weer boven op de paal getrokken worden. Voor het neerhalen van de vogel wordt 1 punt geteld. Er worden 3 pijlen per beurt afgeschoten.

 

Historie Vogelschieten :

Koningvogelschutter:
2017 Wilbert Hebben
2016  Frans de Rijck
2015  Wilbert Hebben
2014  Bas Vullers
2013   Koen Schouren
2011  Wilbert Hebben
2010  Geert Geurts
2008  Ralf van Willick
2007  Wiek Franssen
2006  Wiek Franssen
2004  Jac Franssen

 

 

 

 

 

 

Jeugdschutter:
2017 Arjan Engelen
2016  Michiel den Daas
2015  Michiel den Daas
2014  Michel de Rijck
2013  Sjors Timmerman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's Vogelschieten 2014
Sponsoren :