Handboogvereniging
De Grensschutters
Reuver

Foto's RK 3D Reuver 2018
Uitslag 3D Toernooi Reuver 2018
Foto's 3D Reuver 2018
Foto's 3D Reuver 2017
Foto's 3D Reuver 2016
Foto's Winteranimal 2015Historie
Het idee voor de organisatie van een 3D-wedstrijd is ontstaan, nadat enkele leden elders gingen deelnemen aan deze wedstrijden. Tijdens deze toernooien gingen enkele enthousiastelingen binnen de club denken aan een eigen wedstrijd.
In augustus 1992 werd de 1e 3D-wedstrijd van Reuver georganiseerd in het bosgebied van "De Donderberg" in Beesel. Er werd door ongeveer honderd schutters uit Nederland en Duitsland deelgenomen. De opening werd verricht door de toenmalige burgemeester van de Gemeente Beesel.
Na afloop van dit eerste toernooi waren de reacties van de deelnemers uitsluitend positief. Er werd besloten om voortaan jaarlijks op de 1e zondag van augustus en de zaterdag daaraan voorafgaande de "3D-wedstrijd" van Reuver te organiseren.
Het 2e jaar konden wij alle beschikken over uitsluitend 3D-dieren. Het aantal deelnemers was inmiddels opgelopen tot 150 schutters.
Na een verblijf van 3 jaar kreeg ons wedstrijdterrein de status van beschermd natuurgebied en moesten wij gaan zoeken naar een nieuwe locatie. Deze werd in 1995 gevonden in het gebied "De Bercken" in Reuver. Inmiddels stond de wedstrijd in binnen- en buitenland al zo bekend met het schot op de olifant en de draak, dat wij omstreeks mei het maximale aantal inschrijvingen bereikten.Na een verblijf van zeven jaar in "De Bercken" vonden wij het als organisatie de hoogste tijd om weer uit te kijken naar een nieuwe locatie, zodat wij de deelnemers in 2002 welkom konden heten in het bosgebied van "De Solberg" in Beesel. We zijn zo weer een aantal jaren verzekerd van een mooi terrein met vele mogelijkheden voor geslaagde toernooien.

Sinds een paar jaar is de Nederlandse Handboog Bond voor het 3D-schieten aangesloten bij de I.F.A.A. hetgeen heeft geleid tot het samenstellen van een disciplinecommissie 3D-schieten met als resultaat het in werking getreden ”reglement 3D-schieten”
Deze regels kunt u raadplegen op de site: www.handboogsport.nl
Vanaf het begin is de wedstrijd opengesteld voor alle disciplines van longbow tot freestyle.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 3DReuver@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's 3D 2016
Foto's 3D 2017
Sponsoren :
 
Houtimport Reuver